woensdag 16 mei 2012

Titanic-taferelen

De VVD stelt voor om mensen in onze maatschappij te korten op hun bijstandsuitkering indien ze geen voldoende Nederlands spreken. Ze willen niet langer de lispelende medelanders spekken via de bijstand. Ik ben daar voor, mits dan ook de Nederlanders die met hetzelfde ´euvel´ rondlopen verdwijnen van b.v. de publieke omroepen. De Barbie´s die ons beeldscherm ´sieren´ met onbegrijpelijke onzin, die ook profiteren van door ons zuurverdiende en betaalde belastinggeld. Die nog geen boodschappenbriefje kunnen schrijven ondanks de inzet van HKH prinses Laurentien en co. Ik vrees dat het voorstel van de VVD het niet gaat halen. En Sterretje en hoe die gozers ook mogen heten, zitten bij de commerciële zenders. Het leven is oneerlijk en bij wijle zeer ingewikkeld. Zeker voor de werkende Nederlander, die netjes zijn belasting betaalt en met lede ogen ziet hoe politici tot diep in de nacht vergaderen aan iets onbegrijpelijks, daar heel blij mee zijn en ondertussen vergeten te vermelden dat over enkele maanden de boel weer opnieuw op scherp gesteld wordt en de hele poppenkast overnieuw begint, terwijl in Brussel Europese politici zich kapot lachen. Zij maken ons steeds wijs, dat de Grieken in de Eurozone blijven, ook al wil Dimitri met de pet keer op keer laat weten, dat ie dat helemaal niet ziet zitten, net zo min als zijn evenknie Anastatia(toeristen uit Duitsland worden daar al belaagd en terug gestuurd) en ook Juan en Juanita protesteren in Madrid. Ze hebben weinig meer te doen omdat ze ondanks dikke diploma´s werkeloos zijn zonder uitzicht de komende jaren. En ook in Rome, Dublin, Lisabon zullen de protestborden niet lang meer op zich laten wachten. Het lijkt er op dat alleen de Brusselse politici met champagne en kaviaar in hun rubberbootje ronddobberen op de Europese zee en naar de kant roepen dat ´er helemaal niks aan de hand is...´ Laat ik nou altijd van mijn moeder geleerd hebben, dat je met volle mond nooit mag praten. Onfatsoenlijk en compleet onverstaanbaar wordt je er van...
Wie zei dat ook al weer? ´Let them eat cake?´ O ja, de Franse koningin voordat ze met kroost verdween richting de guillotine...de vogeltjes zullen de laatste kruimeltjes van haar koude hand gepikt hebben, terwijl het gepeupel luid juichte. L´histoire se repete, zegt men dan! Zou je ook een toeslag kunnen krijgen voor het spreken van extra talen in de Verenigde Staten van Europa, mocht je in de bijstand komen?

1 opmerking:

  1. Ja dat hoop ik dan toch! Krijgen we nog ergens een toeslag voor: Toeslag voor meertaligheid - inclusief dialecten.

    Dat het er niet beter op wordt wisten we al, maar die grootnekken zullen wel niet veel hoeven inleveren denk ik zo. Jan met de pet, of jacques zonder zak, whatever;) .... is zoals gewoonlijk de pineut. Back to basic moeten we, alleen nog water en brood en de rest gaat op aan verhogingen van allerlei formaat. Het beste gewoon het loon over laten maken naar de overheid en ALS er dan nog ietsjespietsje over is maken ze dat maar terug over naar ons. Wanbeleid van jaren dat wij nu op mogen lossen.
    En in september begint het geneuzel weer van voor af aan inderdaad ....


    Groetjes José ;)

    BeantwoordenVerwijderen