zondag 17 juli 2011

Rode rozen en tortilla´s



Het boek van de Laura Esquivel verfilmd gaat over een moeder met haar drie dochters op een hacienda in het Mexico van 1910. Haar ene dochter wordt verliefd, maar is voorbestemd om moeder tot het einde te verzorgen en mag nooit trouwen. Ze vertaalt al haar liefde en hartstocht in koken, geholpen door de indiaanse kokkin, die meer moeder voor haar is, dan haar koude, afstandelijke moeder. Die kookkunst is haar redding, maar haar grote liefde blijft haar bezighouden en de onrechtvaardigheid dat ze nooit met hem trouwen. De gebeurtenissen worden steeds dramatischer. De sfeer van de film is nostalgisch maar echt en bij tijden magisch te noemen.
De originele titel is Como agua para chocolate: Als water voor chocolade. (In Mexico wordt traditioneel cacao gemaakt met water i.p.v. met melk, zoals in Europa. Een veel gezondere en licht verteerbare versie)
De recepten in de film zijn boeiend, evenals het licht en gebruik van kleuren.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten